Warmtepomp Westerland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Westerland? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een zuinige en milieuvriendelijke methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door allerlei aspecten. Op onze website bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Westerland.
warmtepomp-installateur-1778

 • Helemaal van het gas af
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Eenvoudig te programmeren
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcodegebied1778
Netnummer0227 (+31227)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Westerland

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden velerlei installaties. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westerland kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert de woonruimte en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Westerland? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van warmtepomprevolutie.nl tref jij snel en eenvoudig de beste installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1778).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals soort huis, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl tref je toepasbare informatie m.b.t. de type warmtepompenen wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Westerland kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.900 en €19.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.625 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Westerland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westerland

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een interessante subsidie behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €7900. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2000. De eindfactuur wordt bepaald door diverse zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €25900Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€15700 – €20100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3850 – €6125Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4600 – €6775Koelende functie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2625 – €5400Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Westerland verbruikt plusminus 1450 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energiemaatschappij als Delta of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar ligt tussen de €265 tot €400. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €140 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€701
Buitenlucht2450kWh€470€231
Bodemwarmte1925kWh€329€372
Hybride1575 kWh + 575 M3€505€196

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Westerland?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren meerdere voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw reguliere gasketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Hollands Kroon?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening via jouw gemeente Hollands Kroon. Het is een kortlopende lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.hollandskroon.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Westerland. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €850 tot wel €3000. Benieuwd hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Westerland (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op zo’n €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij circa €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€275, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 101A-LUX 2.08 KW€2100,-
Itho DaalderopWPU 75C (545-0471)8 KW€2800,-
AermecCL050H9 KW€2050,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Westerland aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren leidt tot een gezond binnenklimaat zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota komt voort uit onze verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar wel stroom. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!