Warmtepomp Kolhorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Kolhorn? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een efficiënte en verantwoorde methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Kolhorn.
warmtepomp-installateur-1767

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Snel terugverdiend

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcodegebied1767
Netnummer0224 (+31224)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kolhorn

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt flink wat onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kolhorn heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert de woning en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Kolhorn? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via deze pagina ontdek je vandaag nog warmtepomp installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1767).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Op deze pagina doorzoek je uitgebreide adviezen aangaande alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kolhorn kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.900 en €14.900. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw traditionele gasketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.600 en €4.900 bij een verwarmingsmonteur uit Kolhorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kolhorn

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot flink lagere energiekosten. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €8000. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2100. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door specifieke facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €26700Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€13800 – €24000Beste rendement
Lucht-lucht€5150 – €7075Werkt ook als een airco
Lucht-water€5450 – €6650Koelende functie, veel stroom benodigd
Hybride€2175 – €6050Snelle terugverdientijd

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Kolhorn verbruikt plusminus 1450 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energie aanbieder als Engie of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €275 tot €370. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €145 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1100m3€693
Buitenlucht2475kWh€450€243
Bodemwarmte1600kWh€312€381
Hybride1575 kWh + 525 M3€485€208

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Kolhorn?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat voorwaarden: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Hollands Kroon?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan hebben we de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Hollands Kroon. Het gaat om een kortlopende lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.hollandskroon.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Kolhorn. De hoogte van dit bedrag hangt af van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €600 tot wel €2350. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Kolhorn (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) krijg je ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je ong. €1700.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal circa €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecL 12Split-HT8 KW€2100,-
Itho DaalderopWPU 45CO (545-0442)5 KW€2800,-
AermecANK045H9 KW€2050,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Kolhorn aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Op die manier voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren zorgt voor een comfortabele leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!