Warmtepomp Winkel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Winkel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €335,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan een aantal facetten. Op deze pagina check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Winkel.
warmtepomp-installateur-1731

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Interessante salderingsregeling
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcodegebied1731
Netnummer0224 (+31224)
Gasgebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Winkel

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je vindt tientallen installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winkel kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bekijkt het huis en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Winkel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door deze website doorzoek je snel de beste installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1731).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals soort huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand lees je veelzijdige aanbevelingen m.b.t. actuele warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Winkel kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en water water leveren op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en de besparing loopt op tot €270,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.200 en €22.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.400 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Winkel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winkel

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Gelukkig, het betekent veel minder stookkosten. D.m.v. een hoge subsidie realiseer jij een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €7200. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2200. De totaalprijs wordt berekend door verscheidene onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €24100Veel vermogen, prijzig
Water-water€17100 – €22400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4050 – €7175Lage aanschafprijs
Lucht-water€4300 – €6275Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2750 – €5500Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Winkel consumeert om en nabij 1450 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energiemaatschappij als Budget Energie of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing ligt tussen de €260 tot €365. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €160 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1025m3€671
Buitenlucht2525kWh€450€221
Bodemwarmte1675kWh€315€356
Hybride1500 kWh + 375 M3€483€188

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Winkel?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende vereisten: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Hollands Kroon?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening via jouw gemeente Hollands Kroon. Het is een interessante lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.hollandskroon.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Winkel. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €800 tot ongeveer €4000. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Winkel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) vergeven ze ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op om en nabij €1925.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€225, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecLW 380/135 KW€4650,-
InterClima-MTAOCT 10046 KW€6400,-
AermecANL030H6 KW€1750,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een optimale leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Winkel aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo verhinder je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Goede isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!