Warmtepomp Schagen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Schagen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een efficiënte en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart al snel €220,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van verschillende facetten. Verderop tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Schagen.
warmtepomp-installateur-1741

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Comfortabel leefcomfort
 • Los van de energieleverancier
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcodegebied1741
Netnummer0224 (+31224)
Gasgebruik M31530 M3
Stroom-gebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Schagen

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Je vindt verschillende systemen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schagen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Schagen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker ontdek jij waardevolle warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1741).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp gebruikt energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl vind je bruikbare adviezen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Schagen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.900 en €20.700. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het echte verschil is de input van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.900 en €4.100 bij een verwarmingsmonteur uit Schagen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schagen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Echter, je realiseert veel minder stookkosten. Geholpen door een flinke subsidie heb jij een korte terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €5800. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3500. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door meerdere onderwerpen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €24900Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€17800 – €20500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4000 – €6100Lage aanschafprijs
Lucht-water€4000 – €7275Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€2700 – €6150Zeer betaalbaar

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Schagen verbruikt pakweg 1530 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een maatschappij als Engie of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing komt uit tussen de €270 tot €390. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €145 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€692
Buitenlucht2300kWh€477€215
Bodemwarmte1825kWh€339€353
Hybride1450 kWh + 525 M3€512€180

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Schagen?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Schagen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de regio Schagen. Het is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.schagen.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Schagen. De omvang van de subsidie hangt af van energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €650 en kunnen oplopen tot €1950. Informeren naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Schagen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) vergeven ze om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op ong. €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf pakweg €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Itho DaalderopWPU 3C (545-0431)4 KW€2800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC155KXZES1+ Climate kit KX 28011 KW€2400,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M 201.A065 KW€1800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Schagen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte in de woning verloren gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren draait uit op een gezond leefklimaat zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van ons energieverbruik komt voort uit de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk 00, Harenkarspel, Sint Maarten, Warmenhuizen, Zijpe.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente