Warmtepomp Langedijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Langedijk? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een relatief goedkope en verantwoorde oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dat geval ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden. Hierna check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Langedijk.
warmtepomp-installateur-1722

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming
 • Toekomstbestendig
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Hoge subsidie

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcodegebied1722
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31500 M3
Stroom-verbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Langedijk

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit flink wat installaties. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Langedijk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Langedijk? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl ontdek je binnen enkele minuten de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1722).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp neemt energie uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de staat van isolatie. Bijgaand ontdek je actuele aanbevelingen omtrent de type warmtepompenen wat strookt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Langedijk kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €185,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.100 en €19.800. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.050 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Langedijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-langedijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het betekent een fors lagere energierekening. Dankzij een hoge subsidie heb jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €6800. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €1900. De eindfactuur wordt berekend door meerdere onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €27900Passief koelen, dure installatie
Water-water€16800 – €21800Koelende functie
Lucht-lucht€4300 – €6900Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4950 – €6450Hoge subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2025 – €5600Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Langedijk verbruikt ongeveer 1500 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energiemaatschappij als Essent of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing vinden we terug tussen de €270 tot €345. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €195 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1175m3€686
Buitenlucht2350kWh€473€213
Bodemwarmte1875kWh€336€350
Hybride1500 kWh + 525 M3€508€178

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als lucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Langedijk?

Niet alle woningen zijn even interessant. Er zijn enkele eisen: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. De installatie is actief naast jouw traditionele HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Langedijk?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan hebben we de duurzame groene lening via de gemeente Langedijk. Het is een unieke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.gemeentelangedijk.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Langedijk. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €675 tot doorgaans €2050. Informeren naar de huidige subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Langedijk (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze pakweg €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij circa €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€225, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Itho DaalderopHP CUBE (07.40.50.500)2 KW€1500,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC140KXZEN1+ Climate kit KX14010 KW€2300,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M 201.D045 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een prettig wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Langedijk aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee zorg je dat warme lucht verloren gaat. Grondige isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie leidt tot een optimaal binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente