Warmtepomp Barsingerhorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Barsingerhorn? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een relatief goedkope en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dit scenario krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan allerlei facetten. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Barsingerhorn.
warmtepomp-installateur-1768

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Verwarmen en koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1768
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Barsingerhorn

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan verschillende installaties. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Barsingerhorn kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Barsingerhorn? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1768).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp onttrekt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna check je praktische informatie inzake de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Barsingerhorn kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.200 en €16.400. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk model heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw moderne CV-ketel. Een prima manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.425 en €4.925 bij een verwarmingsmonteur uit Barsingerhorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-barsingerhorn

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert veel lagere gaskosten. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €7100. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2400. De totaalprijs wordt mede bepaald door meerdere variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €24500Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€17700 – €20000Koelende functie
Lucht-lucht€4200 – €7000Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5100 – €6400Laagdrempelig, buitenunit in zicht
Hybride€2625 – €5400Interessante prijzen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Barsingerhorn verbruikt grofweg 1450 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energieleverancier als Engie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing ligt tussen de €245 tot €360. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €175 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1250m3€694
Buitenlucht2300kWh€458€236
Bodemwarmte1700kWh€319€375
Hybride1300 kWh + 575 M3€493€201

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Barsingerhorn?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Hollands Kroon?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan je kiezen voor de erkende groene lening bij de gemeenten Hollands Kroon. Het betreft een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.hollandskroon.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Barsingerhorn. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €900 en kunnen oplopen tot €3350. Informeren naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Barsingerhorn (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze zo’n €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op ongeveer €1625.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij circa €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€275, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecLW 90ARX-LUX 2.08 KW€1950,-
Itho DaalderopWPU 55I (545-0450)6 KW€2800,-
AermecANK050H10 KW€2150,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een aangenaam binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Barsingerhorn aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende voorkom je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!