Warmtepomp Middenmeer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Middenmeer? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een efficiënte en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan een aantal elementen. Op onze website lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Middenmeer.
warmtepomp-installateur-1775

 • Milieubewuste keuze
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Relatief weinig onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcodegebied1775
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Middenmeer

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er bestaan honderden systemen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Middenmeer kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Middenmeer? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van de warmtepomp-vergelijker check jij vandaag nog installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1775).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem benut de warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website tref je samengestelde raadgeving met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Middenmeer kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.700 en €14.600. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk systeem heeft weer individuele pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw traditionele gasketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.250 en €4.025 bij een verwarmingsmonteur uit Middenmeer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-middenmeer

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel minder stookkosten. Geholpen door de huidige subsidies heb je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €5700. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2200. De factuur hangt af van specifieke onderdelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €24300Geen buitenunit, prijzig
Water-water€14900 – €20800Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4250 – €6575Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3600 – €6000Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2925 – €6850Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Middenmeer verbruikt grofweg 1450 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing varieert van €230 tot €350. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €135 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1225m3€699
Buitenlucht2625kWh€454€245
Bodemwarmte1675kWh€315€384
Hybride1325 kWh + 425 M3€489€210

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Middenmeer?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere eisen: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt slim samen met jouw huidige gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Hollands Kroon?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de regio Hollands Kroon. Het betreft een unieke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.hollandskroon.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, doorgaans is er de ISDE-subsidie Middenmeer. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €550 tot plusminus €3250. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Middenmeer (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op plusminus €1550.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2125.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€275, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 81A-LUX 2.07 KW€1850,-
Itho DaalderopWPU 65CO (545-0462)7 KW€2800,-
AermecCL030H6 KW€1750,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Middenmeer aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Goede isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren leidt tot een gezond binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van ons energieverbruik komt voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!