Warmtepomp t Veld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in t Veld? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een relatief goedkope en duurzame wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door meerdere facetten. Hierna vind je verdere details over een warmtepomp kopen in t Veld.
warmtepomp-installateur-1735

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1735
Netnummer0226 (+31226)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in t Veld

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit verschillende systemen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in t Veld biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in t Veld? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van deze website check jij zonder moeite de beste installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1735).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals soort huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Op deze pagina ontdek je praktische raadgeving met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in t Veld kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.400 en €16.600. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft zijn eigen gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel op gas. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.750 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit t Veld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-t-veld

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het resulteert in veel lagere gaskosten. D.m.v. lucratieve subsidies geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €5800. Een hybride oplossing is er vanaf €2800. De factuur wordt gecalculeerd door verscheidene facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €27000Veel vermogen, dure installatie
Water-water€16700 – €20800Kan ook koelen
Lucht-lucht€3550 – €6250Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3850 – €6650Weinig onderhoud, veel stroomverbruik
Hybride€2925 – €7000Voor veel woningen interessant

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in t Veld gebruikt om en nabij 1450 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier als Greenchoice of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €270 tot €370. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €155 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€675
Buitenlucht2450kWh€439€236
Bodemwarmte1700kWh€304€371
Hybride1450 kWh + 400 M3€473€203

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in t Veld?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze zaken: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie werkt samen met jouw bestaande CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Hollands Kroon?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening via jouw gemeente Hollands Kroon. Het betreft een unieke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.hollandskroon.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie t Veld. De omvang van de subsidie hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €775 tot maar liefst €3900. Benieuwd naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming t Veld (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je ong. €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij circa €2400.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 14012 KW€2500,-
InventumOptima 80 DC0 KW€1100,-
AermecANL080H16 KW€2750,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand is er een nuttig stappenplan van de warmteservice t Veld aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee zorg je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren betekent een comfortabele leefomgeving zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!