Warmtepomp Slootdorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Slootdorp? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei zaken. Op deze pagina bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Slootdorp.
warmtepomp-installateur-1774

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming
 • Veel keuze in leveranciers
 • Hogere woningwaarde
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcodegebied1774
Netnummer0227 (+31227)
Gasgebruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Slootdorp

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Slootdorp biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert het huis en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Slootdorp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via onze tool vind je moeiteloos erkende installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1774).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als categorie woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Hieronder lees je accurate details inzake actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Slootdorp kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €4.800 en €13.800. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.875 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Slootdorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-slootdorp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar het mooie is, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van de huidige subsidies behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €6800. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2900. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. allerlei variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €24800Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€14200 – €21000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4800 – €6400Relatief voordelig
Lucht-water€5100 – €6125Koelende functie, geleverd met buitenunit
Hybride€2850 – €5950Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Slootdorp verbruikt pakweg 1450 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Eneco of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €275 tot €370. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €135 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€698
Buitenlucht2800kWh€489€209
Bodemwarmte1750kWh€349€349
Hybride1425 kWh + 350 M3€524€175

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Slootdorp?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalzaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hollands Kroon?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je profiteren van een speciale groene lening bij gemeente Hollands Kroon. Kort gezegd een speciale lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.hollandskroon.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Slootdorp. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €775 en lopen op tot wel €1600. Interesse hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Slootdorp (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op grofweg €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2425.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€125, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 81A-HT17 KW€1850,-
Itho DaalderopWPU 65C (545-0461)7 KW€2800,-
AermecCL025H5 KW€1650,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Slootdorp aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee vermijd je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren leidt tot een prettig leefklimaat zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!