Warmtepomp Hippolytushoef

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Hippolytushoef? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door een aantal elementen. Verderop vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hippolytushoef.
warmtepomp-installateur-1778

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Veilige oplossing
 • Hoog rendement

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcodegebied1778
Netnummer0227 (+31227)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hippolytushoef

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met flink wat systemen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hippolytushoef kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter inspecteert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hippolytushoef? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van deze pagina ontdek jij eenvoudig (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1778).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij toepasbare details met betrekking tot actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Hippolytushoef heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €295,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €5.500 en €13.200. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk model heeft weer individuele kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.150 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Hippolytushoef (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hippolytushoef

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij de hoge subsidie profiteer jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €6400. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2900. De totaalprijs hangt af van allerlei facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €26800Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€16600 – €23800Beste rendement
Lucht-lucht€3800 – €6350Kan ook als airco werken
Lucht-water€4350 – €6675Aansluitbaar op CV, hoog stroomgebruik
Hybride€2175 – €6950Zeer betaalbaar

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Hippolytushoef consumeert grofweg 1450 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Greenchoice of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schatten we op €265 tot €390. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €185 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€700
Buitenlucht2675kWh€462€238
Bodemwarmte1850kWh€322€378
Hybride1300 kWh + 600 M3€497€203

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Hippolytushoef?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hollands Kroon?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening bij gemeente Hollands Kroon. We hebben het over een een speciaal soort lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.hollandskroon.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Hippolytushoef. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €700 tot plusminus €3650. Nieuwsgierig naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Hippolytushoef (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op om en nabij €1550.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf ong. €2250.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alpha InnotecLW 101A-HT 28 KW€2100,-
Itho DaalderopWPU 75I (545-0470)8 KW€2800,-
AermecCL040H8 KW€1950,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een gezond wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Hippolytushoef aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!