Warmtepomp Breezand

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Breezand? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €215,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Als je iets verders scrollt ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Breezand.
warmtepomp-installateur-1764

 • Kies voor duurzame warmte
 • Verwarmen en koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Hogere woningwaarde
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcodegebied1764
Netnummer0223 (+31223)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Breezand

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit velerlei installaties. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Breezand kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter analyseert het huis en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Breezand? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door onze tool check je direct erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1764).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een dag of 5 krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf tref je veelzijdige gegevens m.b.t. populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Breezand kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €220,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.700 en €16.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft weer individuele voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.500 en €6.400 bij een verwarmingsmonteur uit Breezand (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-breezand

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op een significant lagere energierekening. Geholpen door ISDE subsidie krijg je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €6100. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2700. De totaalprijs hangt af van allerlei aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €25100Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€14300 – €20700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4950 – €7325Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4200 – €7475Weinig onderhoud, hoog stroomgebruik
Hybride€2825 – €6650Eenvoudig aan te sluiten

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Breezand verbruikt grofweg 1450 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Engie of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €205 tot €345. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €170 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1075m3€691
Buitenlucht2575kWh€477€214
Bodemwarmte1650kWh€339€352
Hybride1600 kWh + 550 M3€511€180

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als ventilatielucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Breezand?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er gelden verschillende randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij sluit je aan op jouw moderne CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Hollands Kroon?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval kan je profiteren van de erkende groene lening bij de gemeenten Hollands Kroon. Het is een speciale lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.hollandskroon.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, normaal is er de ISDE-subsidie Breezand. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €725 en lopen op tot wel €2600. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in april 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Breezand (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je circa €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ong. €2050.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€250, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecL 16Split-HM12 KW€2500,-
Itho DaalderopWPU 45I (545-0440)5 KW€2800,-
AermecANK030H6 KW€1750,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Breezand aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor zorg je dat de warmte verloren gaat. Een solide isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren mondt uit in een gezond binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van de totale energierekening vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Winkel, Nieuwe-Niedorp, Oude-Niedorp, Barsingerhorn en omgeving, Wieringen, Wieringermeer, Wijk 06, Wieringerwaard en omgeving.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!