Warmtepomp Opmeer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Opmeer? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere elementen. In het volgende kopje tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Opmeer.
warmtepomp-installateur-1716

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Diverse erkende installateurs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1716
Netnummer0226 (+31226)
Gas-verbruik M31460 M3
Stroom-verbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Opmeer

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. We hebben te maken met tal van versies. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Opmeer kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Opmeer? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door onze tool ontdek jij waardevolle warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1716).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Verderop lees je toepasbare raadgeving omtrent alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Opmeer heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing loopt op tot €240,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.900 en €23.900. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw normale CV-ketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.425 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Opmeer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-opmeer

Geschikte installaties:


Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Echter, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels lucratieve subsidies krijg jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €6600. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2100. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. diverse randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €25400Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€14200 – €23300Kan ook koelen
Lucht-lucht€3850 – €7500Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3650 – €7200Totaaloplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2050 – €6600Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Opmeer gebruikt grofweg 1460 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier van energie als Greenchoice of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing varieert van €250 tot €320. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €200 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1050m3€689
Buitenlucht2325kWh€455€234
Bodemwarmte1800kWh€317€372
Hybride1425 kWh + 600 M3€489€200

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Opmeer?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalzaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Opmeer?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan is er de interessante groene lening via de gemeente Opmeer. Kort gezegd een unieke lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.opmeer.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Opmeer. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €725 tot doorgaans €3100. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Opmeer (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je om en nabij €1750.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2300.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Itho DaalderopHP-S 555 KW€1800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC224KXE6 + Climate kit KX 20820 KW€3300,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-M-E 201.C045 KW€1800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Onderstaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Opmeer aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee vermijd je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een prettig leefklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente