Warmtepomp Bronckhorst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Bronckhorst? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een zuinige en ecologische oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart al snel €315,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met meerdere aspecten. Verderop ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Bronckhorst.
warmtepomp-installateur-7221

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Relatief weinig onderhoud
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bronckhorst

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met verscheidene producten. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bronckhorst heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt jouw huis en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Bronckhorst? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij onze tool check je waardevolle de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7221).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Op deze website doorzoek jij toepasbare details aangaande de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Bronckhorst kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €7.000 en €11.200. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.550 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Bronckhorst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bronckhorst

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert veel lagere gaskosten. Dankzij een interessante subsidie heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7000. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2100. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door specifieke facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €26000Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€16700 – €21800Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4300 – €6575Werkt ook als een airco
Lucht-water€5400 – €6075Lage installatiekosten, veel stroom benodigd
Hybride€2175 – €5450Iedereen kan hier van profiteren

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Bronckhorst gebruikt grofweg 1750 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Engie of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing fluctueert tussen de €255 tot €330. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €200 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€696
Buitenlucht2550kWh€480€216
Bodemwarmte2000kWh€341€355
Hybride1500 kWh + 450 M3€515€181

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Bronckhorst?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Bronckhorst?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Bronckhorst. Het is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.bronckhorst.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Bronckhorst. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €825 en lopen op tot wel €3150. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Bronckhorst (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je circa €1675.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij ong. €2125.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS4WH(V)NPE+RWH4(V)NFWE+200L11 KW€2400,-
Metro ThermHK200s + L8 Split7 KW€2000,-
ToshibaEstia HWS-804H-E1 + HWS-804XWHM9-E15 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Bronckhorst aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Dan vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Grondige isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren betekent een optimaal wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente