Warmtepomp Bronkhorst

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Bronkhorst? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een zuinige en verantwoorde oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de potentiële besparing ligt op €250,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van meerdere factoren. Hierna tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Bronkhorst.
warmtepomp-installateur-7226

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Beschikt over koelende functie
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hogere woningwaarde
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode-regio7226
Netnummer0575 (+31575)
Gasgebruik M31750 M3
Stroom-verbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Bronkhorst

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met meerdere versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bronkhorst kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter bestudeert jouw huis en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Bronkhorst? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van deze website ontdek je snel erkende installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7226).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere soort woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij profiteert van warmte uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje vind jij uitgebreide toelichtingen ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Bronkhorst heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €270,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.500 en €23.700. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk model wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.025 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Bronkhorst (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bronkhorst

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een fors lagere energierekening. Aan de hand van lucratieve subsidies behaal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €5800. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2000. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door meerdere facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €25800Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€13700 – €24000Beste rendement
Lucht-lucht€4950 – €6900Werkt ook als een airco
Lucht-water€4350 – €6750Weinig onderhoud, vraagt veel stroom
Hybride€3000 – €6300Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Bronkhorst verbruikt pakweg 1750 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €240 tot €340. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €145 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€703
Buitenlucht2525kWh€457€246
Bodemwarmte1975kWh€316€387
Hybride1500 kWh + 475 M3€492€211

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bronkhorst?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er zijn een stuk of wat vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. De installatie sluit je aan op jouw moderne gasketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Bronckhorst?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Bronckhorst. Het is een speciale lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.bronckhorst.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Bronkhorst. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €650 tot doorgaans €3450. Interesse naar de oktober 2022 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Bronkhorst (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op zo’n €1550.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij ongeveer €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinEGSQH10S18(**)98 KW€2100,-
SamsungEco Heating System TDM 6 kW5 KW€1650,-
CTCEcoPart 417 + CTC Ecologic19 KW€3700,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Bronkhorst aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren mondt uit in een gezonde leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!