Warmtepomp Keijenborg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Keijenborg? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en ecologische benadering om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en de besparing loopt op tot €170,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal randvoorwaarden. Op deze pagina tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Keijenborg.
warmtepomp-installateur-7256

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Beschikt over koelende functie
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Waardevermeerdering huis
 • Lange levensduur

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode-regio7256
Netnummer0575 (+31575)
Gas-verbruik M31750 M3
Stroom-verbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Keijenborg

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan diverse producten. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Keijenborg kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert het huis en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Keijenborg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door onze vergelijker tref jij bruikbare installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7256).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna check je veelzijdige gegevens aangaande de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Keijenborg kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.700 en €13.000. We differentiëren vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft weer individuele plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.425 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Keijenborg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-keijenborg

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het betekent een fors lagere energierekening. Aan de hand van een hoge subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €5800. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2300. De uiteindelijke rekening komt tot stand door diverse aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €27800Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€13000 – €24700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5100 – €6775Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3700 – €6125Laagdrempelig, buitenunit in zicht
Hybride€2650 – €6700Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Keijenborg verbruikt pakweg 1750 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Delta of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing ligt tussen de €235 tot €385. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €165 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€712
Buitenlucht2500kWh€484€228
Bodemwarmte1750kWh€342€370
Hybride1375 kWh + 550 M3€520€192

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Keijenborg?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren verschillende mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Bronckhorst?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval hebben we de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Bronckhorst. Het is een unieke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.bronckhorst.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, doorgaans is er de ISDE-subsidie Keijenborg. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €1000 tot plusminus €2000. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Keijenborg (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je plusminus €1850.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal pakweg €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DaikinEDLQ014(**)6W19 KW€2050,-
SamsungDVM S mini Eco 5pk met HT hydro unit (drie fase)10 KW€2150,-
CTCEcoPart i435 PRO + CTC Ecologic38 KW€5600,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Keijenborg aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Zo zorg je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren zorgt voor een gezonde leefomgeving zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik komt voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!