Warmtepomp Aalten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Aalten? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een zuinige en duurzame oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en de besparing loopt op tot €175,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere randvoorwaarden. Verderop vind je meer info over een warmtepomp kopen in Aalten.
warmtepomp-installateur-7120

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Kan ook werken als airco
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veilig alternatief
 • Royale subsidies

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcodegebied7120
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31500 M3
Stroom-verbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Aalten

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit verscheidene onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aalten kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Aalten? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. onze website lees je snel installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7120).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Op deze pagina bekijk je waardevolle gegevens m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Aalten heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.800 en €21.800. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft relevante gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.350 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Aalten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aalten

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar het mooie is, het draait uit op een fors lagere energierekening. Dankzij actuele subsidies profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7300. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3200. De totaalprijs wordt mede bepaald door allerlei zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €25000Hoge besparing, relatief duur
Water-water€16500 – €20500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5250 – €6475Relatief voordelig
Lucht-water€4450 – €7100Lage installatiekosten, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2825 – €6900Snel te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Aalten gebruikt grofweg 1500 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €220 tot €305. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €150 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€689
Buitenlucht2475kWh€469€220
Bodemwarmte2050kWh€331€358
Hybride1350 kWh + 600 M3€503€186

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Aalten?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn verschillende voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Aalten?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via de gemeente Aalten. Het betreft een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.aalten.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, doorgaans is er de ISDE-subsidie Aalten. Hoeveel je krijgt heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €700 tot plusminus €1700. Nieuwsgierig naar de april 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Aalten (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ong. €1650.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€250, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HitachiYutaki-S RAS3WHVNP+RWM36 KW€1900,-
MDVMHC-V16W/D2RN113 KW€2600,-
ToshibaEstia HWS-1104H-E1 + HWS-1404XWHM3-E19 KW€2200,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Aalten aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende weet je zeker dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren leidt tot een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel stroom. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Buitengebied Aalten, Bredevoort, Aalten Kern, Dinxperlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente