Warmtepomp Laag-Keppel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Laag-Keppel? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. Op onze website lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Laag-Keppel.
warmtepomp-installateur-6998

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode-regio6998
Netnummer0314 (+31314)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroomgebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Laag-Keppel

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat tientallen toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Laag-Keppel kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Laag-Keppel? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via deze pagina vind je vandaag nog (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6998).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals soort woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website tref jij actuele toelichtingen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Laag-Keppel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.800 en €24.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk type heeft weer individuele eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.850 en €7.450 bij een verwarmingsmonteur uit Laag-Keppel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-laag-keppel

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een fors lagere energierekening. Met behulp van een hoge subsidie krijg jij een beperkte terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6900. Het hybride systeem koop je al vanaf €3000. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26700Hoog rendement, relatief duur
Water-water€13700 – €24200Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5250 – €6175Werkt ook als een airco
Lucht-water€4000 – €6850Totaaloplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2300 – €6050Zeer betaalbaar

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Laag-Keppel verbruikt plusminus 1750 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Eneco of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing fluctueert tussen de €240 tot €395. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, rond de €130 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€741
Buitenlucht2425kWh€504€237
Bodemwarmte1900kWh€356€385
Hybride1475 kWh + 575 M3€541€200

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Laag-Keppel?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De pomp wordt aangesloten op jouw normale gasketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Bronckhorst?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan hebben we de erkende groene lening van je gemeente Bronckhorst. Het is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.bronckhorst.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Laag-Keppel. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €650 tot gemiddeld €2200. Interesse naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Laag-Keppel (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1650.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal grofweg €2150.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinERLQ016(**)W1 + EHVH16S26(**)9W12 KW€2350,-
RemkoHTS 080 Köln5 KW€1650,-
CTCEcoAir 510M 230V + CTC Ecologic7 KW€2000,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierna is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Laag-Keppel aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zodoende voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie leidt tot een aangename leefomgeving zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!