Warmtepomp Vierakker

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Vierakker? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van diverse variabelen. Op onze website lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Vierakker.
warmtepomp-installateur-7233

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Constante verwarming van de woning
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Weinig storingen
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcodegebied7233
Netnummer0575 (+31575)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Vierakker

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met verscheidene installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vierakker biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt het huis en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Vierakker? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via deze pagina tref je vandaag nog warmtepomp installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7233).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp haalt energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Op deze website ontdek je veelzijdige gegevens ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Vierakker kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.700 en €23.400. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de input van energie. Elke installatie heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw bestaande CV-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.875 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Vierakker (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vierakker

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Echter, het betekent flink lagere energiekosten. Met behulp van een hoge subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €3100. De totaalprijs wordt gecalculeerd door meerdere aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €23600Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€14300 – €24900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5050 – €6125Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3850 – €6875Ruimte subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2575 – €6900Voor veel woningen interessant

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Vierakker consumeert grofweg 1750 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energiemaatschappij als Budget Energie of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar varieert van €205 tot €325. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €135 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€706
Buitenlucht2325kWh€480€226
Bodemwarmte2025kWh€339€367
Hybride1575 kWh + 400 M3€515€191

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Vierakker?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een paar zaken: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Het systeem werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Bronckhorst?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan is er de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Bronckhorst. Het is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.bronckhorst.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Vierakker. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door het type en het vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €800 tot maar liefst €2400. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vierakker (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze pakweg €1925.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij plusminus €2200.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinERLQ011(**)W1 + EHVH11S18(**)3V9 KW€2200,-
SamsungEco Heating System TDM 11 kW9 KW€2050,-
CTCEcoPart i425 PRO + CTC Ecologic26 KW€4400,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een prettig leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Vierakker aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee zorg je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!