Warmtepomp Rha

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Rha? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een economische en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €175,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende aspecten. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Rha.
warmtepomp-installateur-7224

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Een zeer hoog rendement
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7224
Netnummer0575 (+31575)
Gas-verbruik M31750 M3
Stroom-gebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Rha

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat honderden onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rha biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt jouw huis en biedt advies op maat. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Rha? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van deze website doorzoek je binnen enkele minuten installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7224).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de mate van isolatie. In de paragraaf hierna ontdek jij waardevolle info aangaande populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Rha heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en water water leveren met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €285,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.700 en €24.100. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw reguliere HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.675 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit Rha (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rha

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het betekent een fors lagere energierekening. D.m.v. een hoge subsidie geniet je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €6900. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2500. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van specifieke onderwerpen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €25400Hoog rendement, relatief duur
Water-water€14500 – €21500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3900 – €6225CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4900 – €6075Goedkope installatie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2175 – €5700Iedereen kan hier van profiteren

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Rha consumeert om en nabij 1750 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een maatschappij als Essent of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar schatten we op €220 tot €330. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €155 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1075m3€701
Buitenlucht2425kWh€484€217
Bodemwarmte1850kWh€343€358
Hybride1475 kWh + 525 M3€519€182

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Rha?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Bronckhorst?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je profiteren van de duurzame groene lening bij de gemeenten Bronckhorst. Het betreft een tijdelijke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.bronckhorst.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Rha. Hoeveel je krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €775 tot wel €2350. Benieuwd hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Rha (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1675.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij circa €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DaikinSERHQ032AAW1 + SEHVX32AAW27 KW€3700,-
SamsungEco Heating System split 9 kW (driefase)7 KW€2000,-
CTCEcoPart 414 + CTC Ecologic16 KW€3400,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe werkt dit? In het volgende stukje bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Rha aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren is belangrijk voor een gezonde leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door verwarmen en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. De benodigde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!