Warmtepomp Zutphen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Zutphen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een voordelige en milieuvriendelijke methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Zutphen.
warmtepomp-installateur-7201

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Comfortabel leefcomfort
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilig alternatief
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Postcode7201
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31300 M3
Stroom-verbruik kWh2560 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zutphen

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit diverse versies. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zutphen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt de woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Zutphen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van deze website tref jij bruikbare (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7201).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Onderstaand check je omvangrijke informatie ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Zutphen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €235,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.900 en €20.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft relevante kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas. Een prima manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.800 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Zutphen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zutphen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een significant lagere energierekening. Middels de huidige subsidies heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €5700. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3400. De totaalprijs kan men berekenen met meerdere factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €23700Veel besparen, relatief duur
Water-water€16900 – €22300Koelende functie
Lucht-lucht€4450 – €6750Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4550 – €6550Koelende functie, verbruikt veel stroom
Hybride€2000 – €6100Ook voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zutphen gebruikt grofweg 1300 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Essent of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar varieert van €240 tot €320. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €125 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€741
Buitenlucht2475kWh€489€252
Bodemwarmte1750kWh€341€400
Hybride1400 kWh + 425 M3€526€215

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Zutphen?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden een aantalzaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Zutphen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de duurzame groene lening via de gemeente Zutphen. Het gaat om een interessante lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.zutphen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Zutphen. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot gemiddeld €1500. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zutphen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij pakweg €2075.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€150, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/A/WP 202-P44 KW€5550,-
Mitsubishi ElectricPC(R)45V4 KW€1700,-
TraneCXAX 020 SE SN39 KW€5050,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Zutphen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn triple glas en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie leidt tot een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Centrum – De Hoven, Waterkwartier, Noordveen, Zuidwijken, Leesten, Warnsveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente