Warmtepomp Oost Gelre

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Oost Gelre? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een zuinige en ecologische manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende elementen. In het volgende kopje vind je meer info over een warmtepomp kopen in Oost Gelre.
warmtepomp-installateur-7136

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Comfortabel leefcomfort
 • Diverse erkende installateurs
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcodegebied7136
Netnummer0544 (+31544)
Gas-gebruik M31520 M3
Stroomgebruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oost Gelre

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. We onderscheiden meerdere toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oost Gelre kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Oost Gelre? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. onze website ontdek jij bruikbare leveranciers en installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7136).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als categorie woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij haalt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website tref jij handige info die gaan over actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Oost Gelre kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €185,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €3.700 en €24.500. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk model heeft weer individuele gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw traditionele HR-ketel. Een goede manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.750 en €4.575 bij een verwarmingsmonteur uit Oost Gelre (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oost-gelre

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is primair een forse investering. Gelukkig, je realiseert een significant lagere energierekening. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6000. De hybride warmtepomp is er vanaf €2000. De factuur wordt berekend door velerlei factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €27600Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€14900 – €23500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3700 – €6825Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3950 – €7225Koelende functie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2325 – €6200Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Oost Gelre verbruikt ong. 1520 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing varieert van €280 tot €385. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €150 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€725
Buitenlucht2800kWh€493€232
Bodemwarmte1850kWh€348€377
Hybride1425 kWh + 525 M3€529€196

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Oost Gelre?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn verschillende randvoorwaarden: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Oost Gelre?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Oost Gelre. We hebben het over een een kortlopende lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.oostgelre.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, normaal is er de ISDE-subsidie Oost Gelre. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het type en het vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €725 tot doorgaans €2250. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oost Gelre (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op circa €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze plusminus €1900.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf pakweg €2050.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€250, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HitecsaEKWXBA-1601.228 KW€3800,-
MIC / LÄMPOÄSSÄELI60 (B/W)58 KW€7600,-
ToshibaHWS-G19010 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop vind je een handig stappenplan van de warmteservice Oost Gelre aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren zorgt voor een gezond wooncomfort zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente