Warmtepomp Toldijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Toldijk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en milieuvriendelijke methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan meerdere randvoorwaarden. Hierna bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Toldijk.
warmtepomp-installateur-7227

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode-regio7227
Netnummer0575 (+31575)
Gas-verbruik M31750 M3
Stroom-gebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Toldijk

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Er is keuze uit verscheidene oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Toldijk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Toldijk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van deze pagina vind je snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7227).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina doorzoek jij bruikbare informatie met betrekking tot de type warmtepompenen wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Toldijk kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €255,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €5.400 en €23.200. We spreken over vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw moderne HR-ketel op gas. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.600 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Toldijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-toldijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Gelukkig, het betekent veel lagere gaskosten. Dankzij een interessante subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €6000. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2900. De totaalprijs wordt berekend door specifieke zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €23300Veel vermogen, dure installatie
Water-water€14800 – €23000Koelende functie
Lucht-lucht€4600 – €6700Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4700 – €7475Totaaloplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2400 – €5500Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Toldijk consumeert pakweg 1750 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Delta of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing varieert van €210 tot €350. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €200 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€704
Buitenlucht2350kWh€465€239
Bodemwarmte2025kWh€324€380
Hybride1500 kWh + 600 M3€500€204

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Toldijk?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn verschillende mitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw huidige HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Bronckhorst?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval kan je kiezen voor de erkende groene lening van je gemeente Bronckhorst. Het gaat om een tijdelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.bronckhorst.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Toldijk. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €775 tot plusminus €2200. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Toldijk (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op zo’n €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij pakweg €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinERLQ011(**)W1 + EHVH11S26(**)9W9 KW€2200,-
SamsungEco Heating System TDM 7 kW6 KW€1750,-
CTCEcoPart 417 + CTC EcoZenith 55020 KW€3800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangenaam leefklimaat. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Toldijk aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie mondt uit in een optimaal wooncomfort zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!