Warmtepomp Drempt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Drempt? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een relatief goedkope en verantwoorde benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart al snel €200,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van verschillende randvoorwaarden. In het volgende kopje vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Drempt.
warmtepomp-installateur-6996

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Beschikt over koelende functie
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode-regio6996
Netnummer0313 (+31313)
Gasgebruik M31750 M3
Stroomgebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Drempt

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit tientallen systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Drempt biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert de woning en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Drempt? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels de warmtepomp-vergelijker bekijk je vandaag nog installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6996).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hieronder bekijk jij samengestelde toelichtingen omtrent de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Drempt heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.500 en €11.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft relevante kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.325 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Drempt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-drempt

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs heb je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3500. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van verschillende zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €27100Hoog rendement, dure installatie
Water-water€15200 – €24600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5350 – €6400Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4200 – €6325Weinig onderhoud, veel stroomverbruik
Hybride€2375 – €6900Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Drempt verbruikt ongeveer 1750 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energieleverancier als Eneco of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing vinden we terug tussen de €250 tot €400. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €195 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€739
Buitenlucht2450kWh€488€251
Bodemwarmte1900kWh€340€399
Hybride1600 kWh + 375 M3€525€214

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Drempt?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een paar eisen: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Bronckhorst?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening in de regio Bronckhorst. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.bronckhorst.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Drempt. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €625 en kunnen oplopen tot €2650. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Drempt (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je zo’n €1675.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2150.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinERLQ008(**)V3 + EHVH08S26(**)9W7 KW€2000,-
RemkoHTS 0805 KW€1650,-
CTCEcoAir 415 + CTC Ecologic11 KW€2250,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Drempt aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Dan zorg je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren draait uit op een gezond binnenklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!