Warmtepomp Steenderen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Steenderen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €180,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende facetten. Op onze website vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Steenderen.
warmtepomp-installateur-7221

 • Verantwoorde investering
 • Kan woning ook koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veilig alternatief
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode-regio7221
Netnummer0575 (+31575)
Gas-verbruik M31750 M3
Stroom-gebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Steenderen

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Steenderen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt jouw woning en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Steenderen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker lees je snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7221).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp neemt energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de manier van isoleren. In het volgende stukje doorzoek jij actuele adviezen m.b.t. de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Steenderen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart al snel €215,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.900 en €15.500. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft weer individuele kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.350 en €7.300 bij een verwarmingsmonteur uit Steenderen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-steenderen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Echter, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van aantrekkelijk subsidies haal je een goede terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €6200. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3300. De eindfactuur wordt vastgesteld door allerlei onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €23000Hoog rendement, erg duur
Water-water€16000 – €20700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5450 – €7425Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4400 – €7475Hoge subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2775 – €5250Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Steenderen consumeert ongeveer 1750 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier van energie als Budget Energie of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €220 tot €305. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €125 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1100m3€699
Buitenlucht2650kWh€468€231
Bodemwarmte2075kWh€329€370
Hybride1550 kWh + 600 M3€503€196

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Steenderen?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen enkele randvoorwaarden: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Bronckhorst?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Bronckhorst. Het is een speciale lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.bronckhorst.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Steenderen. De omvang van de subsidie hangt samen met model en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 en lopen op tot wel €2600. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Steenderen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze plusminus €1525.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal zo’n €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinERLQ014(**)W1 + EHSX16P50(**)11 KW€2400,-
SamsungEco Heating System split 4 kW (monofase)4 KW€1700,-
CTCEcoPart 412 + CTC EcoZenith 25014 KW€3200,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Steenderen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren draait uit op een gezond wooncomfort zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!