Warmtepomp Vorden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Vorden? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, grond of water. Erg populair, want het is een economische en verantwoorde benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €260,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van diverse zaken. Verderop vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Vorden.
warmtepomp-installateur-7251

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7251
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomgebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Vorden

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit fors wat oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vorden biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Vorden? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze vergelijker doorzoek jij in enkele stappen de beste installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7251).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals soort woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp benut de warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Op deze website tref je praktische raadgeving aangaande de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Vorden kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.100 en €15.100. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk model heeft weer individuele pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel. Een betaalbare oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.100 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Vorden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vorden

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je realiseert een significant lagere energierekening. Via een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €7500. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2600. De uiteindelijke rekening wordt getekend door diverse factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €24600Passief koelen, prijzig
Water-water€17600 – €21100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5400 – €6900Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4650 – €6750Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2675 – €6600Ook voor oudere woning

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Vorden verbruikt pakweg 1750 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schatten we op €240 tot €335. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €180 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€710
Buitenlucht2725kWh€469€241
Bodemwarmte1650kWh€327€383
Hybride1325 kWh + 350 M3€504€206

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als lucht van buiten of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Vorden?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Het apparaat wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Bronckhorst?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor een speciale groene lening van je gemeente Bronckhorst. Het gaat om een tijdelijke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.bronckhorst.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Vorden. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot gemiddeld €4000. Onderzoek doen naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Vorden (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je ong. €1625.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf pakweg €2025.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€150, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DaikinEBLQ07(**)V36 KW€1900,-
SamsungDVM S HighEfficiency 2-pijps 16 pk + LT hydro unit (JXVHGH 34 KW€4550,-
CTCEcoPart 430 + CTC EcoZenith 55034 KW€5200,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettig klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Vorden aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Dan verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Een solide isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie leidt tot een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!