Warmtepomp Halle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Halle? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een zuinige en ecologische aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart al snel €295,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verschillende variabelen. In het volgende kopje tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Halle.
warmtepomp-installateur-7025

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Kan ook werken als airco
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Weinig onderhoud
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode-regio7025
Netnummer0314 (+31314)
Gas-verbruik M31750 M3
Stroomgebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Halle

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er zijn verschillende versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Halle kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Halle? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij onze website vind jij zonder problemen leveranciers en installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7025).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals soort huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij profiteert van energie uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop check je veelzijdige informatie ten aanzien van populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Halle heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €270,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.000 en €15.700. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke merk heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw normale CV-ketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.600 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Halle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-halle

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar, het leidt tot een fors lagere energierekening. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies behaal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €6700. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3500. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van allerlei onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €24300Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€13800 – €22800Koelende functie
Lucht-lucht€4650 – €6075Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3800 – €6225Ruimte subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2075 – €5800Voor veel woningen interessant

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Halle verbruikt plusminus 1750 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier van energie als Engie of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing ligt tussen de €220 tot €355. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €140 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€745
Buitenlucht2350kWh€492€253
Bodemwarmte1925kWh€343€402
Hybride1450 kWh + 375 M3€529€216

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Halle?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er gelden een paar mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Het systeem wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Bronckhorst?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening bij gemeente Bronckhorst. Het is een kortlopende lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.bronckhorst.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Halle. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het type en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €1000 tot maar liefst €2500. Interesse hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Halle (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) vergoeden ze zo’n €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op zo’n €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij pakweg €2100.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinERLQ014(**)W1 + EHVX16S18(**)3V12 KW€2500,-
RemkoHTS 110 Köln7 KW€1850,-
CTCEcoAir 406 + CTC EcoZenith 2504 KW€1550,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een prettig leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Halle aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren resulteert in een gezonde leefomgeving zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!