Warmtepomp Hoog-Keppel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Hoog-Keppel? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een economische en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met allerlei variabelen. In het volgende kopje bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Hoog-Keppel.
warmtepomp-installateur-6997

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Kan ook dienen als koeling
 • Het verwarmen van morgen
 • Onderhoudsarme investering
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6997
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hoog-Keppel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden honderden toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoog-Keppel kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Hoog-Keppel? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van deze website ontdek je zonder moeite de beste installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6997).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp onttrekt warmte uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna doorzoek jij accurate info omtrent de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Hoog-Keppel kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.000 en €24.400. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft relevante voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.225 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Hoog-Keppel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoog-keppel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €7300. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2500. De factuur hangt af van specifieke onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €25800Hoge besparing, hoge investering
Water-water€13600 – €24300Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3550 – €6300Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4750 – €6750Krachtige oplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2300 – €5800Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Hoog-Keppel gebruikt ongeveer 1750 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Essent of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing fluctueert tussen de €225 tot €355. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €175 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1150m3€740
Buitenlucht2500kWh€496€244
Bodemwarmte2025kWh€348€392
Hybride1550 kWh + 350 M3€533€207

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hoog-Keppel?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden meerdere eisen: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem sluit je aan op jouw traditionele gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Bronckhorst?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening via de gemeente Bronckhorst. Het betreft een unieke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.bronckhorst.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, doorgaans is er de ISDE-subsidie Hoog-Keppel. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies starten vanaf €625 en kunnen oplopen tot €3450. Informeren naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hoog-Keppel (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze circa €1925.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ongeveer €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinERLQ014(**)W1 + EHVH16S26(**)9W12 KW€2500,-
RemkoHTS 080 Mannheim5 KW€1650,-
CTCEcoAir 420 + CTC Ecologic12 KW€2350,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Hoog-Keppel aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie betekent een aangenaam klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!