Warmtepomp Hummelo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hummelo? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem haalt warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €305,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan meerdere randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Hummelo.
warmtepomp-installateur-6999

 • Volledig van het gas af
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Toekomstbestendig
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6999
Netnummer0314 (+31314)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroom-verbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hummelo

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit diverse systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hummelo biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Hummelo? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van onze website doorzoek jij bruikbare leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6999).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand bekijk je toepasbare adviezen over beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hummelo kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de besparing loopt op tot €300,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.900 en €16.600. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.600 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Hummelo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hummelo

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van lucratieve subsidies profiteer jij van een interessante terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6700. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2900. De totaalprijs wordt mede bepaald door velerlei onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26500Passief koelen, prijzig
Water-water€15300 – €24900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4100 – €6375Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4750 – €6550Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2175 – €5100Snelle terugverdientijd

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Hummelo gebruikt om en nabij 1750 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een energieleverancier als Engie of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €230 tot €305. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €180 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€742
Buitenlucht2425kWh€512€230
Bodemwarmte1700kWh€364€378
Hybride1350 kWh + 500 M3€549€193

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Hummelo?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Er zijn een paar mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt samen met jouw traditionele HR-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Bronckhorst?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Bronckhorst. Het gaat om een unieke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.bronckhorst.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hummelo. De omvang van de subsidie hangt af van het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €825 tot wel €3250. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hummelo (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze circa €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij om en nabij €2500.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€225, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DaikinERLQ004(**)V3 + EHVX04S18(**)3V4 KW€1700,-
RemkoHTS 080 Frankfurt5 KW€1650,-
CTCEcoAir 520M + CTC Ecologic8 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een prettige leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Hummelo aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan vermijd je dat gewonnen warmte verloren gaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit de verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!