Warmtepomp Winterswijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Winterswijk? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en duurzame manier om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Verderop vind je meer info over een warmtepomp kopen in Winterswijk.
warmtepomp-installateur-7101

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Verkoeling in de zomer
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke subsidies

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode-regio7101
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomgebruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Winterswijk

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt diverse producten. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winterswijk kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Winterswijk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij in enkele stappen erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7101).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf doorzoek jij uitgebreide aanbevelingen m.b.t. de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Winterswijk kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.200 en €16.300. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke merk heeft weer individuele voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.850 en €6.875 bij een verwarmingsmonteur uit Winterswijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winterswijk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Via aantrekkelijk subsidies heb je een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7200. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2400. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door specifieke zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €24600Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€13700 – €20200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3750 – €6650Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3750 – €6250Weinig onderhoud, geleverd met buitenunit
Hybride€2350 – €5000Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Winterswijk verbruikt om en nabij 1510 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energiemaatschappij als Greenchoice of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing komt uit tussen de €205 tot €380. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €140 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€738
Buitenlucht2750kWh€509€229
Bodemwarmte2075kWh€362€376
Hybride1400 kWh + 450 M3€546€192

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Winterswijk?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij is een aanvulling op jouw normale gasketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Winterswijk?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening in de regio Winterswijk. Dit is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.winterswijk.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Winterswijk. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €500 tot wel €2800. Informeren naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Winterswijk (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je om en nabij €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf om en nabij €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€300, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 13231 KW€4400,-
MideaMHC-V12W/D2RN811 KW€2400,-
TraneCXAX 020 HE LN38 KW€4950,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Winterswijk aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren draait uit op een comfortabel binnenklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Stad, Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente