Warmtepomp Olburgen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Olburgen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een economische en milieuvriendelijke methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €325,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen allerlei aspecten. In het volgende kopje tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Olburgen.
warmtepomp-installateur-7225

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcodegebied7225
Netnummer0575 (+31575)
Gas-verbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Olburgen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je vindt honderden installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Olburgen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert het huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Olburgen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door deze website vergelijk je binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7225).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem neemt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Hierna ontdek je uitgebreide toelichtingen inzake de type warmtepompenen wat schikt naar jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Olburgen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm sanitair water met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de potentiële besparing ligt op €300,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.300 en €22.500. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.825 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Olburgen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-olburgen

Plaatsen in de omgeving:


Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Echter, het betekent flink lagere energiekosten. Dankzij een royale subsidie haal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €7000. Een hybride variant is er vanaf €2200. De uiteindelijke investering is afhankelijk van velerlei zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €23500Hoog rendement, prijzig
Water-water€15100 – €22200Ook koelende functie
Lucht-lucht€4800 – €6850Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4250 – €6825Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€2675 – €6300Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Olburgen verbruikt pakweg 1750 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een leverancier van energie als Energiedirect of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing vinden we terug tussen de €270 tot €310. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €185 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1150m3€702
Buitenlucht2625kWh€491€211
Bodemwarmte1650kWh€351€351
Hybride1600 kWh + 400 M3€527€176

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Olburgen?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp is actief naast jouw bestaande CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Bronckhorst?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval is er de interessante groene lening via de gemeente Bronckhorst. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.bronckhorst.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Olburgen. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €650 tot doorgaans €3500. Interesse naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Olburgen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze zo’n €1700.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2025.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DaikinERLQ011(**)W1 + EHVX11S26(**)9W9 KW€2200,-
SamsungEco Heating System split 9 kW (monofase)6 KW€1900,-
CTCEcoPart 414 + CTC EcoZenith 55017 KW€3500,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Verderop komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Olburgen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor vermijd je dat warme lucht naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota komt voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!