Warmtepomp Baak

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Baak? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een relatief goedkope en verantwoorde benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €220,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal variabelen. Op ons warmtepomp-portaal check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Baak.
warmtepomp-installateur-7223

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Kan het huis ook koelen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Gemakkelijke installatie
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7223
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroom-verbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Baak

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. We hebben te maken met diverse onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Baak kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter inspecteert jouw woning en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Baak? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van onze website ontdek jij zonder moeite leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7223).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan categorie huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Verderop lees je praktische aanbevelingen over beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Baak kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de potentiële besparing ligt op €260,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.300 en €12.900. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elk apparaat heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw reguliere HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.725 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Baak (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-baak

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van ISDE subsidie profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €6400. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2000. Het prijskaartje wordt berekend door verscheidene factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €23600Geen geluid, dure installatie
Water-water€16000 – €21500Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5200 – €7300Relatief lage investering
Lucht-water€5250 – €7450Koelende functie, geleverd met buitenunit
Hybride€2925 – €7000Voor praktische elke woning

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Baak verbruikt grofweg 1750 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energieleverancier als Essent of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schommelt tussen €260 tot €340. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €150 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€700
Buitenlucht2425kWh€476€224
Bodemwarmte1600kWh€336€364
Hybride1400 kWh + 425 M3€511€189

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Baak?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalrandvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Bronckhorst?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Bronckhorst. Het is een speciale lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.bronckhorst.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Baak. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €675 tot maar liefst €1650. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Baak (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergoeden ze grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze ong. €1825.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ongeveer €2175.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€225, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinERLQ014(**)W1 + EHSXB16P50(**)11 KW€2400,-
SamsungEco Heating System split 6 kW (monofase)5 KW€1800,-
CTCEcoPart 412 + CTC EcoZenith 55013 KW€3100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hieronder vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Baak aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo zorg je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!