Warmtepomp Berkelland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Berkelland? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een voordelige en verantwoorde aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €220,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei elementen. Op ons warmtepomp-portaal ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Berkelland.
warmtepomp-installateur-7161

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Het verwarmen van morgen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode-regio7161
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomgebruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Berkelland

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit verschillende installaties. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Berkelland heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert het huis en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Berkelland? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij eenvoudig verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7161).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna vind je toepasbare info aangaande de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Berkelland kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en je bespaart al snel €225,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.800 en €10.900. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het echte verschil is de energiebron. Elke aanbieder heeft weer individuele voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.625 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Berkelland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-berkelland

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, je realiseert veel minder stookkosten. Via lucratieve subsidies geniet je van een beperkte terugverdientijd. 0is er vanaf €6900. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3400. De eindfactuur komt tot stand door meerdere facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €24900Hoog rendement, hoge investering
Water-water€14300 – €21100Ook koelende functie
Lucht-lucht€4050 – €6925Verwarmen en koelen
Lucht-water€5100 – €6325Lage installatiekosten, buitenunit in zicht
Hybride€2075 – €6850Goed voor EPC waarde

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Berkelland verbruikt circa 1610 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een maatschappij als Delta of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing komt uit tussen de €225 tot €400. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €165 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€694
Buitenlucht2725kWh€465€229
Bodemwarmte1700kWh€326€368
Hybride1325 kWh + 375 M3€500€194

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Berkelland?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden een paar voorwaarden: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Berkelland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er de unieke groene lening via jouw gemeente Berkelland. Het betreft een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.gemeenteberkelland.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Berkelland. De omvang van de subsidie komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €950 tot ongeveer €2150. Informeren naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Berkelland (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op ong. €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op ong. €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS4WH(V)NPE+RWD4+200L10 KW€2300,-
Metro ThermMETROAIR AQUA0 KW€1100,-
ToshibaEstia HWS-1404H-E1 + HWS-1404XWHM6-E19 KW€2200,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Berkelland aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie draait uit op een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik komt voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente