Warmtepomp Hengelo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Hengelo? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei zaken. Als je iets verders scrollt bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Hengelo.
warmtepomp-installateur-7255

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Veilige manier van verwarmen
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode-regio7255
Netnummer0575 (+31575)
Gas-gebruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hengelo

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. We onderscheiden meerdere oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hengelo kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hengelo? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door deze pagina ontdek je waardevolle verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7255).
 2. Specificeer de woning. Zoals type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Bijgaand doorzoek jij veelzijdige aanbevelingen ten aanzien van de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hengelo kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €5.400 en €18.100. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elk model heeft weer individuele eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.150 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit Hengelo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hengelo

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een significant lagere energierekening. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 heb je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €7200. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2000. De uiteindelijke investering wordt getekend door meerdere facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €24000Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€13100 – €23500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3550 – €6000Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5450 – €7050Goedkoop, vraagt veel stroom
Hybride€2350 – €5750Gemakkelijk te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Hengelo gebruikt ongeveer 1750 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier als Engie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing ligt tussen de €280 tot €370. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €160 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€711
Buitenlucht2650kWh€476€235
Bodemwarmte2025kWh€334€377
Hybride1300 kWh + 350 M3€512€199

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hengelo?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantaleisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt samen met jouw normale CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Bronckhorst?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario is er een speciale groene lening in de regio Bronckhorst. Dit is een kortlopende lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.bronckhorst.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Hengelo. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €775 tot maar liefst €2950. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hengelo (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op circa €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf zo’n €2400.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€100, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinEDLQ011(**)6W17 KW€1850,-
SamsungDVM S mini Eco 5 pk LT hydro unit11 KW€2400,-
CTCEcoPart 435 + CTC Ecologic38 KW€5600,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Hengelo aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier zorg je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!