Warmtepomp Wichmond

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Wichmond? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van verschillende variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Wichmond.
warmtepomp-installateur-7234

 • Helemaal van het gas af
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Ruim aanbod in de regio
 • Weinig onderhoud
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcodegebied7234
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroom-gebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wichmond

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat velerlei versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wichmond biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Wichmond? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met deze website vergelijk jij in enkele stappen warmtepomp installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7234).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. In 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp benut de energie uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Hierna tref jij toepasbare raadgeving met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Wichmond kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de potentiële besparing ligt op €320,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.700 en €22.800. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.850 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Wichmond (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wichmond

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Aan de hand van een hoge subsidie realiseer je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7200. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2500. Het prijskaartje wordt vastgesteld door diverse facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €23500Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€13900 – €24300Kan ook koelen
Lucht-lucht€4300 – €6225Werkt ook als een airco
Lucht-water€4650 – €7100goede performance, veel stroomverbruik
Hybride€2100 – €5800Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Wichmond gebruikt om en nabij 1750 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing ligt tussen de €255 tot €340. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €200 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€707
Buitenlucht2650kWh€488€219
Bodemwarmte1825kWh€346€361
Hybride1375 kWh + 575 M3€523€184

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als omgevingslucht of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Wichmond?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden verschillende vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Bronckhorst?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening in de gemeente Bronckhorst. Het gaat om een interessante lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.bronckhorst.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, veelal is er de ISDE-subsidie Wichmond. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €775 tot plusminus €3800. Onderzoek doen naar de oktober 2022 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Wichmond (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je circa €1575.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij om en nabij €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€100, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DaikinEDLQ05(**)V34 KW€1700,-
SamsungEco Heating System TDM 14 kW10 KW€2150,-
CTCEcoPart 425 + CTC EcoZenith 55030 KW€4650,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een optimaal klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Wichmond aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte in huis de woning ontglipt. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren is belangrijk voor een gezond leefklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik heeft te maken met de CV-installatie en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!