Warmtepomp Zelhem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Zelhem? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het is een efficiënte en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart al snel €235,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende aspecten. Als je iets verders scrollt lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Zelhem.
warmtepomp-installateur-7021

 • Volledig van het gas af
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcodegebied7021
Netnummer0314 (+31314)
Gasgebruik M31750 M3
Stroom-verbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zelhem

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit velerlei onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zelhem kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter bekijkt de woning en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Zelhem? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van warmtepomprevolutie.nl tref jij snel leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7021).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie profiteert van energie uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna lees je toepasbare details inzake de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Zelhem kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.800 en €14.600. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke installatie heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.550 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Zelhem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zelhem

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Echter, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Via de huidige subsidies geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €7600. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2600. Het prijskaartje wordt bepaald door verscheidene aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €27600Hoog rendement, dure installatie
Water-water€14000 – €20500Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4850 – €6225Relatief lage investering
Lucht-water€4600 – €6950Lage installatiekosten, geplaatst met buitenunit
Hybride€2700 – €6750Interessante prijzen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Zelhem verbruikt plusminus 1750 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Budget Energie of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing varieert van €270 tot €315. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €175 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1150m3€744
Buitenlucht2450kWh€484€260
Bodemwarmte1950kWh€335€409
Hybride1575 kWh + 500 M3€521€223

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zelhem?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn enkele van deze eisen: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie wordt aangesloten op jouw huidige gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Bronckhorst?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening via jouw gemeente Bronckhorst. Het is een unieke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.bronckhorst.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Zelhem. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot ongeveer €2800. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zelhem (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze ongeveer €1650.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€100, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DaikinERLQ008(**)V3 + EHVX08S18(**)3V7 KW€2000,-
RemkoHTS 110 Mannheim7 KW€1850,-
CTCWaterHeater 1020 KW€1250,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Zelhem aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warme lucht naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren leidt tot een gezond binnenklimaat zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!