Warmtepomp Schouwen-Duiveland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Schouwen-Duiveland? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal factoren. Op warmtepomprevolutie.nl lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Schouwen-Duiveland.
warmtepomp-installateur-4316

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Aangenaam leefcomfort
 • Veel keuze in leveranciers
 • Eenvoudig te programmeren
 • Flinke besparing

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4316
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Schouwen-Duiveland

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden diverse versies. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schouwen-Duiveland kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Schouwen-Duiveland? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels de warmtepomp-vergelijker check jij in korte tijd verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zo worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4316).
 2. Specificeer de woning. Zaken als categorie huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna check je omvangrijke aanbevelingen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Schouwen-Duiveland kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.200 en €21.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.350 en €5.425 bij een verwarmingsmonteur uit Schouwen-Duiveland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schouwen-duiveland

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Echter, het resulteert in flink lagere energiekosten. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €7100. Een hybride oplossing koop je al vanaf €3400. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. verscheidene aspecten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €25300Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€15300 – €24900Kan ook koelen
Lucht-lucht€3550 – €6300Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4300 – €6625Totaaloplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2650 – €5600Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Schouwen-Duiveland verbruikt om en nabij 1220 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energiemaatschappij als Energiedirect of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schatten we op €255 tot €315. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €145 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1075m3€660
Buitenlucht2650kWh€436€224
Bodemwarmte1650kWh€304€356
Hybride1425 kWh + 500 M3€469€191

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Schouwen-Duiveland?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Standaard zijn er een stuk of wat voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. De installatie sluit je aan op jouw normale CV-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening via jouw gemeente Schouwen-Duiveland. Kort gezegd een speciale lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.schouwen-duiveland.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Schouwen-Duiveland. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €500 en lopen op tot wel €2200. Benieuwd naar de juni 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Schouwen-Duiveland (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) verstrekken ze om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je om en nabij €1650.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij circa €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€225, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
LennoxEcolean EAR0351SM422 KW€3200,-
SPRSUNCGK/C-18 (HC)10 KW€2150,-
WarmblauwHP3BW 13EP16 KW€3400,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Schouwen-Duiveland aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren zorgt voor een gezond leefklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!



Alle plaatsen in deze gemeente