Warmtepomp Noordgouwe

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Noordgouwe? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een efficiënte en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de besparing loopt op tot €345,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan diverse zaken. Als je iets verders scrollt lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Noordgouwe.
warmtepomp-installateur-4317

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Aangenaam leefcomfort
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4317
Netnummer0111 (+31111)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Noordgouwe

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat systemen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noordgouwe kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woonruimte en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Noordgouwe? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij de warmtepomp-vergelijker bekijk je binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4317).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals soort huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna check je accurate adviezen inzake beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Noordgouwe heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en je bespaart al snel €265,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.300 en €17.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.075 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Noordgouwe (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noordgouwe

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, je realiseert een significant lagere energierekening. Middels de hoge subsidie haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €6200. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €1900. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels allerlei variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €26800Passief koelen, erg duur
Water-water€13400 – €20700Ook koelende functie
Lucht-lucht€4550 – €7425Zeer betaalbaar
Lucht-water€4800 – €7500Totaaloplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2175 – €6450Voor praktische elke woning

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Noordgouwe gebruikt circa 1220 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Delta of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing schommelt tussen €275 tot €300. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €170 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1000m3€650
Buitenlucht2650kWh€429€221
Bodemwarmte1900kWh€299€351
Hybride1325 kWh + 500 M3€462€189

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Noordgouwe?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de gemeente Schouwen-Duiveland. We hebben het over een een interessante lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.schouwen-duiveland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Noordgouwe. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €800 tot plusminus €1800. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in april 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Noordgouwe (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze ong. €1775.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Carrier30RQSY080A51 KW€6100,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75 VHA + EHSC-VM2C9 KW€2200,-
ATAGENERGION M HYBRID all 99 KW€2200,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een prettige leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Noordgouwe aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee verhinder je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Een solide isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren resulteert in een prettige leefomgeving zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!