Warmtepomp Ouwerkerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Ouwerkerk? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en de besparing loopt op tot €235,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan krijg je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei facetten. In het volgende kopje bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Ouwerkerk.
warmtepomp-installateur-4305

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Kan ook dienen als koeling
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4305
Netnummer0111 (+31111)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroom-verbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ouwerkerk

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn fors wat onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ouwerkerk biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Ouwerkerk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van de warmtepomp-vergelijker vergelijk je zonder moeite leveranciers en installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4305).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals categorie woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je waardevolle info omtrent alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Ouwerkerk kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je bespaart al snel €250,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.600 en €22.000. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.825 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Ouwerkerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ouwerkerk

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van actuele subsidies geniet je van een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7400. Een hybride variant is er vanaf €2600. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels verscheidene aspecten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €25800Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€15700 – €23300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4100 – €7300Werkt ook als een airco
Lucht-water€4350 – €7050Koelende functie, vraagt veel stroom
Hybride€2200 – €5850Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Ouwerkerk verbruikt plusminus 1220 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Essent of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing ligt tussen de €235 tot €300. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €180 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€745
Buitenlucht2650kWh€492€253
Bodemwarmte1925kWh€343€402
Hybride1575 kWh + 550 M3€529€216

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ouwerkerk?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden meerdere voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem is een aanvulling op jouw normale HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval hebben we een speciale groene lening via jouw gemeente Schouwen-Duiveland. Kort gezegd een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.schouwen-duiveland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Ouwerkerk. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €575 tot gemiddeld €1900. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ouwerkerk (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) verstrekken ze plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op ongeveer €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij om en nabij €2000.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€150, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Carrier30RQSY039A26 KW€3600,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW120 YHA + ERSC-VM2C11 KW€2400,-
ATAGENERGION M FLEX 77 KW€2000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Ouwerkerk aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren mondt uit in een gezond leefklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!