Warmtepomp Zonnemaire

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Zonnemaire? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en duurzame oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de besparing loopt op tot €220,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere randvoorwaarden. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Zonnemaire.
warmtepomp-installateur-4316

 • Kies voor een beter milieu
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud
 • Flinke besparing

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4316
Netnummer0111 (+31111)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroom-verbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zonnemaire

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit verscheidene installaties. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zonnemaire kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Zonnemaire? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van deze website vergelijk je in enkele stappen de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4316).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp neemt energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de mate van isolatie. Onderstaand tref jij uitgebreide toelichtingen ten aanzien van actuele warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Zonnemaire kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm tapwater op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.700 en €18.000. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het echte verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw reguliere gasketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.325 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Zonnemaire (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zonnemaire

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar het mooie is, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Middels actuele subsidies haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €6000. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €3000. Het prijskaartje komt tot stand door verscheidene aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €28000Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€16600 – €21800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4750 – €7500Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5500 – €6175goede performance, geleverd met buitenunit
Hybride€2725 – €5400Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Zonnemaire verbruikt circa 1220 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Engie of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing varieert van €240 tot €380. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €165 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€750
Buitenlucht2425kWh€488€263
Bodemwarmte1850kWh€338€413
Hybride1300 kWh + 500 M3€525€225

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zonnemaire?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden enkele vereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je profiteren van de interessante groene lening bij gemeente Schouwen-Duiveland. Het is een interessante lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.schouwen-duiveland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Zonnemaire. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met model en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €575 tot doorgaans €3150. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zonnemaire (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze plusminus €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€200, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Carrier30RQSY078A50 KW€6000,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW50 VHA + EHSD-VM2C4 KW€1700,-
ATAGENERGION M HYBRID all 77 KW€2000,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Zonnemaire aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Zodoende verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Een solide isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren mondt uit in een comfortabel binnenklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!