Warmtepomp Scharendijke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Scharendijke? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een zuinige en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en je bespaart al snel €300,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere elementen. Op warmtepomprevolutie.nl lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Scharendijke.
warmtepomp-installateur-4322

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Onderhoudsarme investering
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcodegebied4322
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroom-verbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Scharendijke

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn verscheidene toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Scharendijke kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert het verblijf en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Scharendijke? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door deze pagina check je in korte tijd warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4322).
 2. Specificeer de woning. Zoals soort woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl check je toepasbare gegevens inzake populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Scharendijke kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing loopt op tot €295,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.200 en €17.000. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke merk heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.900 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Scharendijke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-scharendijke

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Gelukkig, het betekent veel minder stookkosten. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €6300. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door velerlei factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €26700Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€16200 – €24800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4550 – €6225Verwarmen en koelen
Lucht-water€4150 – €7300Hoge subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2875 – €5550Goede tussenoplossing

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Scharendijke gebruikt grofweg 1220 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Delta of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing varieert van €235 tot €370. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €150 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1250m3€654
Buitenlucht2625kWh€458€196
Bodemwarmte2100kWh€327€327
Hybride1400 kWh + 475 M3€491€164

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Scharendijke?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een aantalvereisten: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat is actief naast jouw bestaande HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Schouwen-Duiveland. Het gaat om een speciale lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.schouwen-duiveland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Scharendijke. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €675 tot ongeveer €3150. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Scharendijke (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je ong. €1825.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij plusminus €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€225, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Carrier61AF-019P913 KW€2450,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-W85 VHA + EHPX-VM2C8 KW€2100,-
ATAGENERGION M HYBRID zone 77 KW€2000,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Scharendijke aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor voorkom je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Je kunt denken aan driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren draait uit op een prettig klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel stroom nodig. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!