Warmtepomp Lingewaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Lingewaal? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een voordelige en duurzame methode om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €175,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal variabelen. Hierna vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Lingewaal.
warmtepomp-installateur-4214

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Relatief weinig onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcodegebied4214
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31470 M3
Stroom-gebruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lingewaal

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan tal van systemen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lingewaal kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter onderzoekt het verblijf en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Lingewaal? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met onze vergelijker bekijk je in enkele stappen (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4214).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type en leeftijd woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie haalt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje vind je toepasbare informatie met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Lingewaal heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €3.700 en €17.900. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.175 en €5.950 bij een verwarmingsmonteur uit Lingewaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lingewaal

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Gelukkig, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van de hoge subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €7400. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3400. De uiteindelijke investering hangt af van allerlei factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €24700Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€15400 – €20700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5000 – €6425Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4050 – €6350Hoge subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2625 – €5800Ook voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Lingewaal gebruikt pakweg 1470 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar schatten we op €255 tot €395. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, rond de €125 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1075m3€713
Buitenlucht2775kWh€485€228
Bodemwarmte2025kWh€342€371
Hybride1425 kWh + 550 M3€520€193

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Lingewaal?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We noemen een paar vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Deze installatie is actief naast jouw traditionele HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Lingewaal?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je profiteren van een speciale groene lening in de gemeente Lingewaal. Het gaat om een kortlopende lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.lingewaal.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Lingewaal. Hoeveel je krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €775 en lopen op tot wel €4000. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Lingewaal (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op circa €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf ongeveer €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€225, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
HitachiYutempo 200L WP Boiler (TAW-190 + RAW-35)0 KW€1250,-
MIC / LÄMPOÄSSÄVMI11 (B/W)11 KW€2900,-
ToshibaHWS-1105H8 + HWS-1405XWHM38 KW€2100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een optimaal leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Lingewaal aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Asperen, Heukelum, Vuren, Herwijnen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente