Warmtepomp Noordwelle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Noordwelle? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een zuinige en duurzame aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de potentiële besparing ligt op €250,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene factoren. Hierna bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Noordwelle.
warmtepomp-installateur-4326

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Ruim aanbod in de regio
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcodegebied4326
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Noordwelle

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt verschillende onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noordwelle kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt de woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Noordwelle? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van onze website lees jij zonder problemen installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4326).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Hieronder check jij actuele informatie over de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Noordwelle kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.700 en €20.600. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het echte verschil zit hem in de bron. Elk model heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.125 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Noordwelle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noordwelle

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het leidt tot een fors lagere energierekening. Middels een hoge subsidie profiteer je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €6700. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2900. De uiteindelijke rekening hangt af van meerdere randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €23600Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€17600 – €22000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4650 – €7000Werkt ook als een airco
Lucht-water€3900 – €6600Goedkope installatie, hoog energiegebruik
Hybride€2500 – €6550Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Noordwelle verbruikt plusminus 1220 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een maatschappij als Eneco of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing fluctueert tussen de €225 tot €315. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €160 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1025m3€657
Buitenlucht2425kWh€440€217
Bodemwarmte1700kWh€309€348
Hybride1575 kWh + 525 M3€473€184

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Noordwelle?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele eisen: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan is er de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Schouwen-Duiveland. Dit is een tijdelijke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.schouwen-duiveland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Noordwelle. De hoogte van dit bedrag hangt af van het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €500 en lopen op tot wel €3200. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Noordwelle (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) ontvang je pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze grofweg €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2025.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Carrier61AF-03522 KW€3350,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW140 YHA + EHSC-VM2C15 KW€2800,-
AtlanticExplorer 2000 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten heb je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Noordwelle aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Zodoende weet je zeker dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Degelijke isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie mondt uit in een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota heeft te maken met het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!