Warmtepomp Oosterland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Oosterland? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en verantwoorde oplossing om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je bespaart al snel €325,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van allerlei elementen. Verderop vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Oosterland.
warmtepomp-installateur-4307

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode-regio4307
Netnummer0111 (+31111)
Gasgebruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oosterland

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je kan kiezen uit tientallen systemen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosterland biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert jouw woning en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Oosterland? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door onze tool doorzoek jij moeiteloos leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4307).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als categorie woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie neemt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna ontdek jij accurate raadgeving aangaande beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Oosterland heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.600 en €23.400. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elk type wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.175 en €5.100 bij een verwarmingsmonteur uit Oosterland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosterland

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het leidt tot een fors lagere energierekening. Middels ISDE subsidie behaal je een korte terugverdientijd. 0koop je al vanaf €5800. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €3500. De uiteindelijke rekening wordt berekend door meerdere onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €23500Geen buitenunit, prijzig
Water-water€16500 – €23000Ook koelende functie
Lucht-lucht€3700 – €6100Verwarmen en koelen
Lucht-water€3850 – €6025Kan ook koelen, veel stroomverbruik
Hybride€2225 – €6800Snelle terugverdientijd

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Oosterland consumeert plusminus 1220 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energiemaatschappij als Essent of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €225 tot €335. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €130 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1175m3€746
Buitenlucht2325kWh€500€246
Bodemwarmte1825kWh€351€395
Hybride1550 kWh + 550 M3€537€209

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Oosterland?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Schouwen-Duiveland. Dit is een interessante lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.schouwen-duiveland.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Oosterland. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 en kunnen oplopen tot €3050. Benieuwd naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oosterland (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze plusminus €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2425.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€225, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Carrier30RQSY045A28 KW€3800,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80 VHA + ERSC-VM2C9 KW€2200,-
ATAGENERGION M FLEX 99 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Verderop bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Oosterland aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Goede isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het energiegebruik heeft te maken met onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!