Warmtepomp Dreischor

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Dreischor? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een zuinige en verantwoorde wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart al snel €185,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van een aantal aspecten. Op deze pagina lees je meer info over een warmtepomp kopen in Dreischor.
warmtepomp-installateur-4315

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Veel keuze in leveranciers
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Hoge subsidie

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4315
Netnummer0111 (+31111)
Gasgebruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Dreischor

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je vindt tientallen producten. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dreischor kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert jouw woning en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Dreischor? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via deze website lees jij vandaag nog warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4315).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Op deze website bekijk je toepasbare aanbevelingen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Dreischor kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.200 en €23.000. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft zijn eigen kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.150 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Dreischor (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dreischor

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van ISDE subsidie behaal jij een goede terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7300. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2900. De uiteindelijke investering kan men berekenen met velerlei factoren als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €23500Veel besparen, dure installatie
Water-water€16500 – €22600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4700 – €7450CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3550 – €6350Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€3000 – €6050Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Dreischor verbruikt circa 1220 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Essent of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €215 tot €400. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €160 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€749
Buitenlucht2750kWh€524€225
Bodemwarmte1775kWh€375€375
Hybride1300 kWh + 425 M3€562€187

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Dreischor?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren verschillende mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan is er de duurzame groene lening in de regio Schouwen-Duiveland. Kort gezegd een kortlopende lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.schouwen-duiveland.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Dreischor. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het type en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €725 en lopen op tot wel €2150. Onderzoek doen naar de mei 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Dreischor (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergeven ze circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je zo’n €1950.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij circa €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€250, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
Carrier30RQSY070A44 KW€5400,-
Mitsubishi ElectricSUHZ-SW45 VHA + EHSD-VM2C4 KW€1700,-
ATAGENERGION M HYBRID all 55 KW€1800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Dreischor aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee weet je zeker dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Een solide isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren zorgt voor een gezonde leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!