Warmtepomp Werkendam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Werkendam? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat haalt warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de besparing loopt op tot €325,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse zaken. Op deze pagina bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Werkendam.
warmtepomp-installateur-4251

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Eenvoudig te bedienen
 • Lagere energierekening

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4251
Netnummer0183 (+31183)
Gasgebruik M31480 M3
Stroom-gebruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Werkendam

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit allerlei oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Werkendam biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert het huis en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Werkendam? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl lees je veelzijdige installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4251).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je waardevolle info omtrent de type warmtepompenen wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Werkendam kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €260,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.500 en €24.700. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk model wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.725 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Werkendam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-werkendam

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €7200. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3300. De eindfactuur wordt mede bepaald door meerdere factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €26300Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€16800 – €24700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3650 – €7075Zeer betaalbaar
Lucht-water€4750 – €6850goede performance, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2575 – €6400Eenvoudig aan te sluiten

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Werkendam verbruikt ong. 1480 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Delta of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schommelt tussen €275 tot €330. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €160 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€653
Buitenlucht2425kWh€431€222
Bodemwarmte1900kWh€300€353
Hybride1300 kWh + 500 M3€464€189

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Werkendam?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden een stuk of wat vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Het apparaat werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Werkendam?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval is er de duurzame groene lening via jouw gemeente Werkendam. Kort gezegd een speciaal soort lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.werkendam.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Werkendam. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €825 tot ongeveer €3600. Interesse naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Werkendam (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je zo’n €1750.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal pakweg €2075.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
InterClima-MTAHCY 30150 KW€6150,-
Mitsubishi ElectricPQRY-P350 + PWFY (hydrokit)45 KW€6300,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-E-AC 201.D109 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? Onderstaand is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Werkendam aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee vermijd je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren draait uit op een optimaal leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank, Dussen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente