Warmtepomp Zierikzee

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Zierikzee? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en verantwoorde aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €345,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verschillende factoren. Verderop bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Zierikzee.
warmtepomp-installateur-4301

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilige en regelbare warmte
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcodegebied4301
Netnummer0111 (+31111)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroom-verbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zierikzee

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. We hebben te maken met diverse onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zierikzee biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Zierikzee? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van onze website ontdek jij bruikbare verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4301).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij maakt slim gebruik van warmte uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje ontdek je samengestelde informatie inzake alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Zierikzee kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €220,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €7.000 en €15.800. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke merk wordt gekenmerkt door kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw normale HR-ketel. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.650 en €4.925 bij een verwarmingsmonteur uit Zierikzee (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zierikzee

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Gelukkig, je realiseert veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €8000. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2400. De factuur kan men berekenen met allerlei zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €24100Hoog rendement, relatief duur
Water-water€15600 – €23200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4500 – €7500Relatief voordelig
Lucht-water€4700 – €6525Hoge subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2725 – €6500Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Zierikzee verbruikt pakweg 1220 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schatten we op €230 tot €355. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €200 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€744
Buitenlucht2350kWh€484€260
Bodemwarmte1800kWh€335€409
Hybride1575 kWh + 400 M3€521€223

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zierikzee?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario kan je profiteren van de unieke groene lening bij de gemeenten Schouwen-Duiveland. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.schouwen-duiveland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Zierikzee. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €600 tot ongeveer €3750. Benieuwd naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zierikzee (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je plusminus €1550.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij grofweg €2050.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Carrier30RQS-080A51 KW€6250,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100 YHA + ERSC-VM2C9 KW€2200,-
ATAGENERGION M FLEX 55 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Zierikzee aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren leidt tot een aangename leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!