Warmtepomp Nieuwerkerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Nieuwerkerk? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een efficiënte en duurzame benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van meerdere elementen. Op onze website vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Nieuwerkerk.
warmtepomp-installateur-4318

 • Helemaal van het gas af
 • Ook in staat woning te koelen
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcodegebied4318
Netnummer0111 (+31111)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nieuwerkerk

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan honderden producten. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwerkerk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Nieuwerkerk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker check jij zonder moeite erkende installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4318).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Hieronder lees jij bruikbare raadgeving met betrekking tot populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Nieuwerkerk kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €250,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.200 en €15.400. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft zijn eigen pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.025 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwerkerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwerkerk

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Gelukkig, het betekent veel lagere gaskosten. Met behulp van de hoge subsidie heb je een interessante terugverdientijd. 0is er vanaf €7600. Een hybride oplossing is er vanaf €2700. De eindfactuur is gebaseerd op diverse aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €26900Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€15900 – €23100Koelende functie
Lucht-lucht€3950 – €7200Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3800 – €6225Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2800 – €5900Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Nieuwerkerk gebruikt grofweg 1220 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Essent of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schatten we op €270 tot €400. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €200 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€651
Buitenlucht2625kWh€436€215
Bodemwarmte1950kWh€306€345
Hybride1400 kWh + 575 M3€469€182

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Nieuwerkerk?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening in de regio Schouwen-Duiveland. Dit is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.schouwen-duiveland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Nieuwerkerk. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €800 en lopen op tot wel €3500. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwerkerk (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) vergoeden ze pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je circa €1675.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal circa €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€175, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Carrier61AF-014X910 KW€2150,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100 YHA + EHSC-VM2C9 KW€2200,-
ATAGENERGION M HYBRID all 1111 KW€2400,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Nieuwerkerk aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren leidt tot een optimaal klimaat in huis zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!