Warmtepomp Aalburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Aalburg? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een voordelige en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €290,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende elementen. In het volgende kopje ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Aalburg.
warmtepomp-installateur-4265

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Beschikt over koelende functie
 • Veel keuze in leveranciers
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode-regio4265
Netnummer0416 (+31416)
Gasgebruik M31640 M3
Stroom-verbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Aalburg

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit meerdere oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aalburg kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Aalburg? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van onze vergelijker bekijk je moeiteloos leveranciers en installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4265).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere soort woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina lees je waardevolle aanbevelingen over de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Aalburg heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €5.600 en €19.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de input van energie. Elke leverancier wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.900 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Aalburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aalburg

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Dat is niet voor niets, het betekent flink lagere energiekosten. D.m.v. een hoge subsidie realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is er vanaf €7700. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2500. De factuur is afhankelijk van verschillende factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €27200Hoge besparing, hoge investering
Water-water€17100 – €21600Beste rendement
Lucht-lucht€4100 – €6975Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4350 – €6625Totaaloplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2150 – €5600Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Aalburg consumeert pakweg 1640 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Delta of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €265 tot €315. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €190 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€695
Buitenlucht2750kWh€466€229
Bodemwarmte1825kWh€327€368
Hybride1600 kWh + 600 M3€500€195

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Aalburg?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met een stuk of wat mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Aalburg?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een optie voor de unieke groene lening in de gemeente Aalburg. Dit is een speciale lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.aalburg.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, veelal is er de ISDE-subsidie Aalburg. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €600 tot doorgaans €2600. Informeren naar de mei 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Aalburg (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze circa €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf zo’n €2000.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
iDMTERRA SW 10; 81033411 KW€2900,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100 YHA + EHSC-VM2C9 KW€2200,-
VaillantVWL 105/5 AS 400V + VWL 128/5 IS10 KW€2300,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Aalburg aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee verhinder je dat de warmte verloren gaat. Goede isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren is belangrijk voor een gezonde leefomgeving zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente