Warmtepomp Sirjansland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Sirjansland? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en je bespaart al snel €190,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan een aantal aspecten. Verderop vind je meer info over een warmtepomp kopen in Sirjansland.
warmtepomp-installateur-4308

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Kan ook dienen als koeling
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4308
Netnummer0111 (+31111)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Sirjansland

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sirjansland kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Sirjansland? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl check je in korte tijd warmtepomp installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4308).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Verderop tref je veelzijdige aanbevelingen over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Sirjansland kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €195,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.100 en €18.000. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke vorm heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.700 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Sirjansland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sirjansland

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het resulteert in flink lagere energiekosten. Met behulp van aantrekkelijk subsidies behaal je een korte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6100. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €3400. De eindfactuur is afhankelijk van specifieke onderwerpen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €27900Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€14800 – €21700Kan ook koelen
Lucht-lucht€4250 – €6125Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4450 – €7125Hoge subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2375 – €6950Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Sirjansland verbruikt om en nabij 1220 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Greenchoice of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schommelt tussen €235 tot €385. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €165 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1000m3€747
Buitenlucht2300kWh€508€239
Bodemwarmte1975kWh€359€388
Hybride1300 kWh + 500 M3€545€202

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Sirjansland?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening via jouw gemeente Schouwen-Duiveland. Het betreft een speciale lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.schouwen-duiveland.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Sirjansland. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €750 en kunnen oplopen tot €3150. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sirjansland (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je grofweg €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2425.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Carrier30RQSY050A33 KW€4300,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW112 YHA + ERSC-VM2C12 KW€2500,-
ATAGENERGION M FLEX 1111 KW€2400,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Sirjansland aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een prettig leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit de centrale verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!