Warmtepomp Kerkwerve

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Kerkwerve? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en ecologische manier om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met verscheidene elementen. Verderop vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Kerkwerve.
warmtepomp-installateur-4321

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Kan het huis ook koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Interessante salderingsregeling
 • Hoog rendement

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcodegebied4321
Netnummer0111 (+31111)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroom-verbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Kerkwerve

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit verschillende onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kerkwerve heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Kerkwerve? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via warmtepomprevolutie.nl check je zonder moeite de beste installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4321).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals categorie woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand ontdek jij samengestelde informatie m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Kerkwerve kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.600 en €20.100. We noemen hieronder 4 verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk type wordt gekenmerkt door eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw moderne CV-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.575 en €6.300 bij een verwarmingsmonteur uit Kerkwerve (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kerkwerve

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar, het betekent een fors lagere energierekening. Via aantrekkelijk subsidies realiseer jij een goede terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €5900. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2200. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €23900Hoge besparing, hoge investering
Water-water€15000 – €21900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3550 – €7100Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3750 – €6975Hoge subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2250 – €6050Gemakkelijk te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Kerkwerve gebruikt grofweg 1220 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Essent of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing fluctueert tussen de €260 tot €400. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €135 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€653
Buitenlucht2425kWh€451€202
Bodemwarmte1800kWh€320€333
Hybride1475 kWh + 350 M3€483€170

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Kerkwerve?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval hebben we de erkende groene lening via de gemeente Schouwen-Duiveland. Het betreft een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.schouwen-duiveland.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de regel is er de ISDE-subsidie Kerkwerve. De hoogte van dit bedrag hangt af van het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €625 tot ongeveer €3600. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Kerkwerve (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1850.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf pakweg €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Carrier61AF-014P910 KW€2150,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-W50 VHA + EHPX-VM2C4 KW€1700,-
ATAGENERGION M HYBRID zone 55 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een aangename leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Kerkwerve aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Hierdoor vermijd je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!